marilyn

Paine luo timantteja

Tuntuuko sinustakin joskus, että elämä koettelee ja haastaa sinua jatkuvasti, tai, että välillä päivät koostuvat vain selviytymisestä aamusta iltaan? Vaikka kuinka ahertaisit, saatat huomata, että uusia tehtäviä ilmestyy eteesi kaksin verroin ja joskus ihmiset ympärilläsi tuntuvat vaativan itselleen vain enemmän ja enemmän.

Olen päätynyt omalla polullani jälleen tienristeykseen ja joudun pohtimaan: ”Miksi minun pitää sietää paineita? Miksi minun on hillittävä itseni niin usein? Miksi minun on otettava uusia iskuja vastaan, kun toivun vasta edellisistä?” Sain omilta henkioppailtani suoran vastauksen: ”Paine luo timantteja”.

Tämä oivallus sai minut pysähtymään ja tarkastelemaan itseäni, elämääni sekä polkuani uudesta näkökulmasta. Miten totta tämä sanonta onkaan!

Timantit syntyvät maan alla, kuumuudessa ja kovassa paineessa. Nämä jalokivet siirtyvät tulivuorten purkausten mukana maan pinnalle ja ne ovat luonnossa esiintyvistä aineista kaikkein kovimpia, loistavimpia ja kirkkaimpia. Hiomaton timantti taas näyttää ulospäin hyvin vaatimattomalta, mutta sisäisesti se on kauniimpi ja arvokkaampi kuin yksikään kivi tai kristalli.

Olen kohdannut läpi elämäni muiden ihmisten odotuksia, mielipiteitä ja vertailua muihin. Nykyään julkisena henkilönä saan jatkuvasti rakentavaa ja vähemmän rakentavaa palautetta siitä, millainen olen tai millainen en ole. Tämä herättää usein riittämättömyyden, mutta myös kiitollisuuden tunteita. ”En usko, että sinusta on siihen” kaltaiset kommentit päin naamaa pitävät nöyränä ja samanaikaisesti ne muistuttavat, että olen vahvempi mitä moni luuleekaan. Tämä on hioutumista.

Jokainen meistä syntyy tähän elämään hiomattomana timanttina. Me tarvitsemme haasteita, paineensietokykyä ja toisia ihmisiä, joita vasten voimme hioutua. Eri näkökulmat ovat peilejä, joiden avulla me saamme paremman käsityksen esimerkiksi siitä, miten me näemme itsemme ja miten toiset näkevät meidät. Hioutumisen lopputuloksena myös jokaisen kirkkaus ja sisäinen valo pääsee enemmän esiin egon luoman kovan kuoren alta.

Mitä tästä taas seuraa? Parhaimmillaan henkinen herääminen ja Sateenkaarisoturin syntyminen: https://kuparikettu.fi/uusi-aika-ja-sateenkaarisoturit/

Paineen sietäminen ja hioutuminen on työlästä sekä joskus myös hyvin kipeää. Näkökulmaa muuttamalla voimme kuitenkin suhtautua haasteisiin ja kasvukipuihin yhtä optimistisesti kuin timantit. Ne tarvitsevat vastoinkäymisiä tullakseen omaksi itsekseen: lujaksi, kirkkaaksi ja loistavaksi.

Ilman paineita, haasteita tai vastoinkäymisiä emme pystyisi koskaan ylittämään itseämme tai omia rajojamme. Emme pystyisi myöskään osoittamaan empatiaa tai myötätuntoa toisia ihmisiä kohtaan. Koska olen itse kohdannut kiusaamista, syrjimistä ja henkistä väkivaltaa haluan osoittaa muita kohtaan ystävällisyyttä ja kiltteyttä. Yksinkertaisesti en halua muiden kokevan samaa kipua mitä itse olen kokenut. Samanaikaisesti haluan kuitenkin haastaa muita lempeästi, koska tiedän, että se edistää heidän kasvuaan ja kehitystään parhaiten.

”Kärsimys on ihmisten suuri opettaja. Sen henkäyksestä puhkeavat sielut kuorestaan.” -Marie von Ebner-Eschenbach

Timantit symboloivat myös kykyä muuttua. Me käymme elämämme aikana läpi lukemattomia erilaisia transformaatioita ja rooleja. Timanttien esimerkkiä noudattaen meidän ei kannata kamppailla muutosta, haasteita tai vastoinkäymisiä vastaan vaan ottaa ne vastaan kiitollisena sekä avoimin mielin. Anna siis itsesi muuttua, hioutua, kasvaa ja kehittyä jatkuvasti. Mitä paremmin siedät paineita ja hioutumista, sitä upeampi timantti sinusta on muodostumassa.

-Kupari

Jaa artikkeli