sateenkaarisilmä_main

Uusi aika ja sateenkaarisoturit

Jos mietimme mennyttä aikaa, ihmiskunnan historiaa sekä vanhaa maailmaa ja sitä millaista kaikki oli vain 100 vuotta sitten, voimme todeta miten erilaista kaikki oli tuolloin. Mieleemme saattaa nousta ikääntyneet, mustavalkoiset valokuvat sekä mykkäelokuvat, jotka kertovat tarinaa ihmisistä ja maailmastamme ennen meitä.

Vanha mennyt aika on nykyaikaan verrattuna hidasta, jähmeää ja paikallaan pysyvää. Useimmiten se on myös ajatusmaailmaltaan jäykkää, ankaraa sekä mustavalkoista, mutta myös patriarkaalista ja uudistusvastaista, joka on näkynyt rajustikin eri muodoissa kaikkina eri ajan jaksoina.


Tämä kärjistynyt ehdottomuus, turha ylpeys sekä joustamaton, vanhoista periaatteista kiinni pitäminen ja ihmisten jakaminen esimerkiksi mustiin ja valkoisiin, miehiin ja naisiin, hyviin ja pahoihin, oikeisiin ja vääriin on jatkunut jo lukemattomia sukupolvia. Nämä jaottelut, joista meidän kuuluisi jo päästää irti, pohjautuvat useimmiten vanhoillisiin sekä uskonnollisiin teksteihin, joiden parasta ennen päivä on saanut jo täyttymyksensä.

Jälleen on uusien sukupolvien vuoro aloittaa uusi aika ja tehtävämme on juhlistaa elämää, luontoa sekä äiti Maata, kaikkia erilaisia värejä ja ihmisiä sekä keskittyä avarakatseisesti rakentaviin ja kehittäviin, eteenpäin vieviin oppeihin, joita maailmamme ja erilaiset tietolähteet meille tänä päivänä tarjoavat.

Kiitos ja kunnia tästä mahdollisuudesta kuuluu kaikille meitä ennen eläneille, rohkeille ihmisille ja yksilöille, jotka ovat omalla tavallaan taistelleet ja uudistaneet maailmaa tähän asti ja meitä varten.

”Joka aamu synnymme uudestaan. Vain se mitä teemme tänään merkitsee” -Buddha

Olen vaistonnut ja saanut eri sykleissä merkkejä jo jonkin aikaa uuden ajan alkamisesta sekä värien tärkeydestä. Moni on saattanut kuulla New Age- piirien astrologisesta Vesimiehen aikakaudesta ja toiset kertovat ihmiskunnan siirtyvän 3D- todellisuudesta 4D- planeetaksi. Kaikki tuntuvat silti pohtivan, mikä on tarkka hetki tämä uuden ajan alkamiselle ja kuinka pääsemme käsiksi uuteen, värien täyttämään aikaan?

Mielestäni ei ole kuitenkaan olemassa vain yhtä hetkeä tai päivää, jolloin uusi aika saavuttaisi kerralla meidät kaikki, vapahtaja ilmestyisi tai maailma loppuisi jne. Olen tullut tutkimuksissani sekä pohdinnoissani siihen lopputulokseen, että uusi aika sekä siihen siirtyminen on jokaiselle ihmiselle yksilöllinen ja symbolinen.

Me siis itse pidämme itsemme joko vanhassa ja mustavalkoisessa maailmassa tai sitten vapautamme itsemme uuteen aikaan ja väreihin jo huomenna. Kun ymmärrät tämän, enää vain sinä itse seisot itsesi tiellä. Sinulla on mahdollisuus valita se mitä sinusta tulee. Joka ikinen aamu.

”Onnen salaisuus on vapaus… Ja vapauden salaisuus on rohkeus.” -Thucydides

Ulkoisesti me pystymme muokkaamaan itseämme ja maailmaamme pinnallisella sekä materiaalisella tasolla. Voimme käydä kampaajalla ja muuttaa tyyliämme sekä vaatetustamme. Voimme sisustaa kotiamme, aloittaa uuden harrastuksen, muuttaa uudelle paikkakunnalle, kenties jopa siirtyä uuteen yhteisöön tai työhön. Lukemalla ja opiskelemalla taas voimme kehittää ajatteluamme sekä muuttaa näkökulmiamme, mutta ongelmana on se, että sisäistämme helposti muiden totuuksia omamme sijaan.

Muuttuminen, uudistuminen ja kasvaminen tarvitsevat pohjalle aina rohkeutta uskaltaa olla oma itsensä. Tällöin kuljemme pelkäämättä omaa polkuamme pitkin sekä olemme avoimesti erilaisia muiden joukossa. Suunta on tällöin oikea ja horisontissa siintääkin värikkäämpi sekä vapaampi elämä. Uusi aika ei kuitenkaan ilmene suoraan fyysisen maailmamme kautta meihin. Ei, ulkoisesti et pääse kunnolla käsiksi sisimpääsi. Uusi aika alkaa ja heijastuu sisäpuolelta fyysiseen todellisuuteemme.


Uusi aika on sisäistä vapautta, aitoa onnea, tiedostamista, itsetuntemusta sekä inspiraation ja luovuuden ilmentämistä rohkeasti ja avoimesti sisältä ulospäin. Uusi aika on pyyteetöntä rakkautta, muiden auttamista epäitsekkäästi ja elämän kunnioittamista kaikissa sen muodoissa. Se on sisäistä rikkautta.

Ulkoinen maailma, muiden odotukset tai vaikutukset eivät enää hallitse ja vahingoita sinua samalla tavalla. Vastoinkäymisten aikana pysyt pystyssä ja luotat siihen, että selviät tästäkin haasteesta, koska sillä on tarkoituksensa. Näet kaikkien naamioiden sekä illuusioiden taakse ja vaistoat asioita uudella tavalla intuitiosi kautta. Olet tasapainossa itsesi kanssa ja luot jatkuvasti uutta sekä ajattelet itse. Olet suvaitsevainen ja levität rauhaa sekä parannusta ympärillesi vain olemalla läsnä.

Pinnallisuus, ego ja itsekkyys häviää elämästäsi, kun tietoisuutesi kasvaa. Otat symbolisesti evoluutiossa askeleen eteenpäin ja kehityt. Luontoyhteytesi palaa ja valkea magia alkaa virtaamaan suonissasi. Värit ja elämän merkityksellisyys palaa arkeesi. Ymmärrät kuka olet, miksi olet ja millainen sinä olet. Mikset siis syntyisi uudelleen aina huomenna ja astuisi uuteen aikaan sateenkaarisoturina eli värien kantajana?

”Soturin voima mitataan hänen sydämensä koon mukaan. Hän heijastaa rakkautta, kunniaa ja kunnioitusta. Hän seisoo ja taistelee vastoinkäymisissä niiden puolesta, jota rakastaa. Hän on heidän äänensä, hän on heidän kilpensä. Soturi johtaa esimerkillään, muistaen aina kuka hän on.” –Tuntematon

Transformaatio, kasvu ja muutos vanhasta, mustavalkoisesta maailmasta uuteen avoimeen sekä värikkääseen aikakauteen ei tule silti olemaan helppoa. Tarotkorteissa Kuoleman kortti kuvastaa tätä vaihetta kaikista parhaiten.


Kuolema ja ylösnousemus, transformaatio, skorpioni, käärme, kotka, vanhoista pauloista vapautuminen, ulkoiset muutokset. -Aleister Crowley Tarot

Jos pohdit omaa elämääsi ja sen laatua, elätkö vielä joltain osin mustavalkoisessa ajassa vai oletko siirtynyt jo kokonaan uuteen sekä vapaaseen aikaan? Jos tunnistat mustavalkoiset asiat elämässäsi, juurtuneet, opitut ja jäykät käyttäytymismallit tai jos olet vain tyytynyt tiettyihin asioihin, on syytä pohtia niiden käsittelyä tai päättämistä. Kukaan ei voi hyvin, jos piilottelee vuositolkulla todellista itseään tai luurankoja kaapeissaan ja muodonmuutos voi alkaa joka tapauksessa vasta, kun teet sovinnon itsesi ja menneisyytesi kanssa. Kuka olet oikeasti? Millainen olet sisimmiltäsi? Tuskin vain musta tai valkoinen.

Kuoleman kortti ohjaa meidät symbolisesti irti päästämisen äärelle. Meidän on uskallettava päästää irti aikansa eläneistä käsityksistä, jotka eivät enää palvele meitä, kehitystämme tai yhteistä hyvää. Samoin meidän tulee unohtaa liian tuttu ja turvallinen polku, koska se johtaa pitkällä aikavälillä vain pysähtymiseen sekä taantumiseen. Taantumisesta taas seuraa se, että elämästämme tulee vähitellen suorittamista ja näin meiltä katoaa asteittain elämän värikkyys sekä mielekkyys.

Irti päästäminen on vaikeaa, koska se väistämättä tuhoaa vanhaa, mutta on hyvä muistaa, että samalla se myös vapauttaa tilaa uudelle. Riippuu sinusta, miten päätät hoitaa asiasi ja kummassa ajassa haluat itsesi sekä tulevat sukupolvet ja maailmamme pitää. Tämä on hinta ja vastuu, jonka me ihmiset saamme tietoisuuden sekä vapaan tahtomme myötä.

”Silloin, kun maapallo kuolee, nousee kaikkien värien ja kaikkien uskontojen uusi heimo. Tätä heimoa kutsutaan Sateenkaaren sotureiksi, ja se luottaa tekoihin, ei sanoihin.” -Evankelis-kristillinen uskonnollinen käsitys otsikolla: Warriors of the Rainbow. William Willoya, Vinson Brown

Kun pohditaan sitä, miten sateenkaari syntyy, me tarvitsemme valoa, sekä tummia ukkospilviä, jotka kuljettavat mukanaan sadetta. Sateenkaaren optinen ilmiö syntyy, kun valo taittuu pisaran etupinnasta, heijastuu takapinnasta ja taittuu takaisin pisaran etupintaan. Koska vesipisara on dispersiivinen (kts. Prisma optiikassa) ja eri taajuudella mitä valo sekä sen eri aallonpituudet, valkoinen väri hajoaa spektriksi ja eri väreiksi.

Voisi siis sanoa, että tullaksemme sateenkaarisotureiksi me tarvitsemme valoa sekä pimeyttä, uutta ja vanhaa, feminiinistä ja maskuliinista, taivaallista ja maallista, kaikkia erilaisia kehittäviä puoliamme ja vastakkaisia elementtejä, jotka alkemistisesti yhdistetään uuden luomiseksi.

Kun aloitamme tämän transformaation kasvaaksemme sateenkaarisotureiksi ja päästäksemme kohti uutta aikaa, meidän tulee kääntää katseemme ulkoisesta kohti sisintämme. Ytimessämme sijaitsee symbolisesti kaunis, vedestä ja eetteristä kristallisoitunut sielumme sekä kuolematon tietoisuutemme.

Anna seuraavaksi taivaallisen valon heijastua kolmannen silmäsi kautta tähän kristalliin ja valaista sisimpäsi tietoisuuden sateenkaaren väreillä, jotka parantavat kaiken pimeydessä itävän. Näin pääset vähitellen irti vanhasta, mustavalkoisesta ajasta ja ehdollistumisten kahleista. Tämä irtaantuminen, uusi ymmärrys ja selkeys nostaa silmiimme väistämättä kyyneliä. Surun, ilon tai helpotuksen, mutta muista, että vesi on kuitenkin oleellinen aines sateenkaaren syntymiseksi ja se aina puhdistaa sekä vapauttaa.

Se mitä tästä alkemistisesta transformaatiosta lopulta syntyy, on uusi sateenkaarisoturi, joka välittää energiakanaviensa sekä auransa kautta värejä maailmaamme. Uusi aika heijastuu tämän soturin sisältä ja olemassaolollaan hän muokkaa jatkuvasti fyysistä maailmaa uudeksi sekä värikkäämmäksi.


Sateenkaari on aina merkinnyt ihmisille toivon symbolia. Vanhassa testamentissa sateenkaari oli liiton merkki. Lapsille kerrotaan vieläkin, että sen päässä on aarre ja sateenkaarilippua käytetään maailmanlaajuisena symbolina edustamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Ihmissilmä pystyy erottamaan spektristä vain muutamia satoja eri värejä. Newton jakoi spektrin aluksi viiteen pääväriin: punainen, keltainen, vihreä, sininen ja violetti, mutta lisäsi myöhemmin mukaan oranssin ja indigonsinisen, jolloin sateenkaaren päävärejä muodostui 7.

Newton koki luvun 7 tärkeäksi ja pohjasi päätöksensä antiikin Kreikan viisauden opettajien, varhaisten filosofien, sofistien, kuten Kreikan seitsemän viisaan uskomuksiin. Sofistit uskoivat, että värit, musiikki, nuotit (sävelasteikossa on seitsemän nuottia), aurinkokuntien kappaleet ja viikonpäivät olivat yhteydessä toisiinsa luvun 7 kautta.

On myös mielenkiintoista, että sateenkaaren 7 väriä, ovat samat ja samassa järjestyksessä kuin kehomme tasapainoon ja fyysiseen sekä henkiseen terveyteen vaikuttavat energiakanavat eli chakrat.

Nämä intialaisen filosofian mukaan määriteltävät 7 pääenergiakeskustamme edustavat myös elementtejä ja aistejamme.

Punainen – Juurichakra – Maa – Hajuaisti – Maadoituschakra

Oranssi – Sakraalichakra – Vesi – Makuaisti – Tunteiden keskus

Keltainen – Solar Plexus – Tuli – Näköaisti – Mielialojen keskus

Vihreä – Sydänchakra – Ilma – Tuntoaisti – Chakrajärjestelmän keskus

Sininen – Kurkkuchakra – Eetteri – Kuuloaisti – Ilmaisukyvyn keskus

Indigo – Otsachakra – Henki – Kuudesaisti – Hengen keskus

Violetti – Kruunuchakra – Universumi – Oman itsen ulkopuolella – Olemassaolon keskus


Luku seitsemän taas on salatieteissä ja numerologiassa individualistinen numero ja kuvaa Tietäjää tai Noitaa. Sateenkaarisoturi etsii siis vaistonvaraisesti lisää tietoa lukemalla sekä intuitionsa avulla eri lähteistä. Hän käyttää luontaisesti alkemiaa yhdistelemällä asioita uuden luomiseksi ja pohtii miksi asiat ovat sellaisia kuin ovat.

Nämä herkät ja luovat soturit ovat usein erakkoluonteisia, mystikkoja, opettajia, filosofisia pioneereja ja suuria ajattelijoita sekä parantajia. Sateenkaarisoturit eivät voi sietää epäoikeudenmukaisuutta ja luonto sekä eläimet ovat tärkeässä osassa heidän elämässään. Taikuus ja magia virtaa vahvana heidän suonissaan ja heillä on vahva yhteys astraali- sekä unitodellisuuksiin.

Sateenkaari- ja indigosoturit kulkevat edelleen vahvoina sekä pysäyttämättöminä omaa henkistä polkuaan pitkin joukossamme ja he raivaavat vieläkin tietä kaikille meidän jälkeemme tuleville. Erityisesti tähti- ja kristallilapsille, joita syntyy koko ajan lisää maailmaamme uuden ajan lisääntyessä. Näiden soturien ja herkkien tähti- sekä kristallilasten läsnäolo on suuri lahja ihmiskunnalle, koska he palauttavat meidät jälleen luonnolliseen luontoyhteyteen sekä illuusioiden pauloista toistemme luokse.

Luettuasi kaiken tämän jäljelle jää enää yksi asia. Valinta.

Nyt sinulla on mahdollisuus astua huomiseen, uuteen aikaan sekä tulla osaksi sateenkaaren värien voimaa. Sinullakin on niin halutessasi mahdollisuus luoda käärmeen tavoin nahkasi ja jatkaa kulkuasi totuuden sekä rehellisyyden polkua pitkin. Näin suuntaat elämäsi kohti toivoa ja uutta sekä parempaa maailmaa, sateenkaarisoturina.

-Kupari

Jaa artikkeli