kettukortti_main

Voimaeläimet arjessamme

Onko elämääsi astunut mukaan lempeä, voimiasi vahvistava, opastava ja suojeleva henkiopas, joka näyttäytyy eläimen muodossa? Tai pohditko kenties, kuinka tunnistaisit oman voimaeläimesi ja miten muodostaisit yhteyden tähän? Tästä blogista löydät oppimani vinkit juuri näihin kysymyksiin.


Kevät on heräämisen sekä uudelleen syntymisen vuodenaika. Luonto alkaa vähitellen kukoistaa, linnut laulavat kauniita sävelmiään ja aurinko lämmittää meitä jälleen lempeästi. Metsät, niityt ja järvet avautuvat ruokkiakseen jälleen asukkaitaan sekä Suomeen palaavia muuttolintuja ja luontoon syntyneet uudet eläinlapset rohkenevat lähestyä meitä uteliaasti. Kaksi erilaista maailmaa kohtaa toinen toisensa ja muodostaa sanattoman, telepaattisen yhteyden sekä ymmärryksen.

Ensimmäinen tärkeä asia mitä sinun tulee tietää voimaeläimistä on se, että ne ovat villejä, eikä niitä tai niiden voimia voi hallita. Nämä henkioppaat turvaavat voimillaan kulkuamme henkisellä polulla ja ne tarjoavat omasta vapaasta tahdostaan intuitiivista ohjaustaan, mutta ne eivät suoraan luovuta omia voimiaan meille.

Nämä henget eivät myöskään tuomitse tai syrji ketään, koska ne kohtaavat jokaisen vapaina ehdollistumisista tai opituista käytösmalleista. Aivan kuin viattomat lapset, ne asettuvat eteemme hyväksyvästi, rehellisinä ja aitoina. Näin ollen ne myös näkevät meidät ja sisimpämme juuri sellaisena kuin se milläkin hetkellä on ja tekevät päätöksensä objektiivisesti.

”Kohtele luonnon lapsia hyvin. Heidän äitinsä on myös sinun äitisi.”

Pohjois-Amerikan intiaanien ja muiden shamanististen alkuperäiskansojen oppien mukaan jokaisella on kolme voimaeläintä, jotka kulkevat mukanamme henkisinä oppaina elämämme eri vaiheissa. Yksi näistä voimaeläimistä toimii sisäisenä, eli intuitiivisena ja sielullisena pääoppaana. Oikealla puolellamme kulkee aktiivista, aistivaa, analyyttistä ja maskuliinista puoltamme edustava voimaeläin, kun taas vasenta sekä feminiinistä puoltamme kuvaa rauhallinen, järjestelmällinen, muistava ja luova voimaeläin.

Kaikki nämä voimaeläimet toimivat harmonisesti yhteistyössä, toinen toisiaan täydentäen ja niiden kolmiyhteys muodostaa jokaiselle ihmiselle uniikin ohjauksen sekä suojan. Oppaat voivat vaihtua tai pysyä samoina. Kaikki riippuu siitä, millaiseksi elämänpolkumme muodostuu ja millaisia valintoja teemme polun risteyskohdissa. Voimaeläimet toimivat samoin periaattein kuin muutkin henkioppaat. Eli kaikki mitä tapahtuu, tapahtuu meidän korkeammaksi parhaaksi.

Voimaeläimet voivat tulla mukaan elämäämme konkreettisesti eläimen muodossa tai ne voivat jättää jälkiä itsestään. Joskus ne myös ilmoittavat läsnäolostaan symbolisesti. Oleellista on, että voimaeläin lähestyy ensin sinua ja valitsee sinut. Parhain tapa löytää oma voimaeläin on siis pitää aistinsa sekä mielensä avoinna ja keskittyä tarkkailuun erityisesti luonnossa liikkuessa.

Nämä eläimen muodossa liikkuvat henget voivat tarjota ohjaustaan myös uniesi kautta ja jos tarkastelet itseäsi peilaten voit huomata fyysisiä tai psyykkisiä piirteitä, jotka luovat yhteyden johonkin tiettyyn eläimeen.

Meditoimisen avulla on myös mahdollista muodostaa syvempi mediumistinen yhteys luonnonhenkien tasolle ja telepaattisen ymmärryksen ansiosta voit myös kommunikoida voimaeläimesi kanssa. Tämän ohjatun meditaatioharjoituksen avulla pystyt selvittämään mitkä kolme voimaeläintä kulkevat juuri nyt mukanasi ja mikä viesti niillä on henkiselle polullesi.


Linnut ovat tunnetuimpia ja aktiivisimpia viestintuojia henkimaailman tasolta ja monesti saamme lohtua sekä voimia ilmassa leijailevan untuvan tai maasta löytyvän sulan kautta. Ilman elementin mukana liikkuvat voimaeläimet, joihin lintujen lisäksi kuuluu myös hyönteiset ja lentävät nisäkkäät, kuten lepakot, muistuttavat meitä siitä, että emme ole yksin ja kulkuamme tarkkaillaan korkeuksista.

Metsänväki taas saapuu luoksemme aina äiti maan pyynnöstä sekä johdatuksesta. Nämä maan elementtiin sulautuvat henget opettavat meitä pysähtymään, naamioitumaan, herkistämään aistejamme ja ne ohjaavat meitä maadoittamaan itsemme. Eläimet ovat ruokauhrien sijaan opettajia, jotka auttavat meitä elämään sekä palaamaan luontoon.

Pysähtymisen ja itsetutkiskelun kautta saamme yhteyden jälleen itseemme sekä äiti maahan. Luonnossa vallitsee oma järjestyksensä sekä lait, jotka ihminen on aikojen saatossa unohtanut. Metsien ja niittyjen väki opettaa ja auttaa meitä hyväksymään nämä lait pelkäämiseen sijaan. Sekä syntymä, että kuolema ovat kaikki luonnollinen osa elämää.

”Sillä ei ole väliä, miten ihminen kuolee, vaan sillä miten hän elää.” -Samuel Johnson

Nykyään olemme harvemmin yhteydessä vesistöissä liikkuviin voimaeläimiin, vaikka nämä henget opettavat meille parhaiten tunnemaailman liikkeitä ja heittäytymistä luovuuden sekä inspiraation kannatteleviin aaltoihin. Vesi erilaisten kehojen sisällä kuljettaa sekä ohjaa elämänenergiaa eteenpäin suonia pitkin ja se yhdistää meidät kaikki maailmaan mikä on elossa. Kuun liikkeet vaikuttavat magneettisten voimien ansiosta veteen ja elämän nousu sekä laskuvedet purkautuvat kyyneleinä katseestamme. Olemme jokainen kuin yksi pisara elämän suuressa valtameressä. Olemme yhtä eetterin ja sielun tasolla.

Tulen elementtiä sisällään kantavat voimaeläimet taas ovat pysäyttämättömiä ja voimakkaita henkiä. Ne uskaltavat puolustaa itseään ja pistävät tai raapaisevat joskus niin, että haava tuntuu polttavalta. On hyvä muistaa, että miltei kaikilla voimaeläimillä (lempeilläkin) on terävät kynnet sekä hampaat.

Elämä tuo eteemme monesti kärsimystä, vastustusta ja haasteita, jotka ilmenevät eri muodoissa. Jokainen meistä kantaa kuitenkin mukanaan elämän liekkiä ja soluissamme tapahtuu jatkuvasti energiapurkauksia. Kehomme on elävä moottori ja se pysyy käynnissä soluhengityksen ja sitä tuottavan mitokondrion avulla. Kun huolehdimme kehostamme, vahvistamme elämänliekkiämme ja mitä voimakkaammin se palaa, niin sitä tehokkaammin pystymme nousemaan uudelleen ja uudelleen ylös, kun kohtaamme kärsimystä, vastustusta tai haasteita.

”Syvällä jokaisen sisällä on suuruuden kipinä, joka voidaan lietsoa innostuksen ja saavutuksen liekeiksi. Kipinä ei tule ulkopuolelta, vaan on itsessäsi.” -James A. Ray

Kohtasin itse oman voimaeläimeni palmusunnuntain aattona, kun olin saunomassa lapsuudenkodissani. Päivä alkoi jo hämärtyä ja puulämmitteinen kiukaanpesä loimusi punaisena. Ilmassa oli magian tuntua ja odotimme kovasti seuraavaa päivää sekä pieniä noitia, jotka tulisivat virpomaan meille onnea ja terveyttä.

Saunamme sijaitsee metsän laidalla ja sen ikkunasta avautuu näkymä laajalle niitylle. ”Mikä eläin tuolla menee?” Äitini kysyi yhtäkkiä ja ohjeisti minut katsomaan tarkkasilmäisempänä. ”Se on kettu.” Totesin lumoutuneena ja jäimme seuraamaan niityn laidalla jolkottavaa, sulavasti liikkuvaa eläintä. Olemme nähneet vuosien aikana paljon merkkejä ketuista, mutta emme olleet koskaan aiemmin päässeet seuraamaan sen arkea näin selvästi.

Ketun turkki oli siisti, hyvin punertava ja se vaikutti nuorelta sekä elinvoimaiselta. Kettu pysähtyi välillä istuakseen ja tarkkaillakseen ympäristöään. Sitten se otti taas askelia eteenpäin ja pysähtyi pitkäksi aikaa. Yhtäkkiä se hypähti korkealle ilmaan ja sukelsi lumihangen kätköihin. ”Se metsästää! Olipa upea loikka.” Totesimme hämmästyneinä tämän luonnonnäytelmän äärellä. Ketut saavat poikasensa tavallisesti touko-kesäkuussa, joten toivoin, että mahdollisesti saalistava uros olisi saanut saalista odottavalle puolisolleen.

Oli hyvin voimaannuttavalta tuntuva hetki päästä tarkkailemalla selittämättömään telepaattiseen ymmärrykseen tuon ketun kanssa. Olimme kumpikin luonnon vaatetuksessa ja läsnä tässä hetkessä. Pystyin samaistumaan ketun maailmaan ja ehkä sekin vaistosi minun maailmani.

Hengitin viileää ilmaa ja annoin sisimpäni täyttyä kettuhengen metsästysvoimasta. Lopulta kiitin sitä nöyrästi sen läsnäolosta, opetuksesta ja muistutuksesta, jota se tarjosi sillä hetkellä. Näkemälläni ketulla oli kuitenkin oma elämänsä ja minulla omani, joten toivotin sille hyvää metsästysonnea ollen kiitollinen siitä, että polkumme kohtasivat tämän pienen hetken ajan.


Voimaeläimet ohjaavat ja opettavat meitä kuin omia pentujaan. Jokaisella hengellä on omat luontaiset ominaisuutensa, voimansa sekä heikkoutensa. Saadaksesi voimaeläimen viisauden haltuusi on sinun ikään kuin tultava täksi eläimeksi. Millainen se on? Kuinka se liikkuu? Millaiset sen aistit ovat? Mikä on voimaeläimesi luontainen vahvuus tai heikkous?

Opiskele eläinhenkesi ominaisuuksia monipuolisesti ja sovita ne elämääsi kung-fu -periaatteella.

”Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu.” -Zen sananlasku

Kung-fu on Kiinasta lähtöisin oleva tunnettu taistelulaji. Kung-fu tarkoittaa taitoa ja työtä ja näitä eri taistelulajityylejä harjoitellaankin vuosia kurinalaisesti, pitkäjänteisesti sekä kärsivällisesti.

Vaikka tästä sanasta monelle nousee ensimmäisenä mieleen taistelulajeihin liittyvät liikkeet, kyseessä ei ole kuitenkaan mustavalkoisesti vain fyysinen harjoittelu. Kung-fua voidaan ajatella myös mitä tahansa asiaa koskevana nimityksenä, joka koskee taitoa ja työtä. Oleellista on taidon harjoittelu ja harjoitteluun sitoutuminen.

Kun kung-fu yhdistetään voimaeläimiin, syntyy tunnettu ”eläintyylien” taistelulaji. Tunnetuimmat ovat esimerkiksi: kotka, tiikeri, kurki, apina ja käärme. Näissä tyyleissä pyritään yhdistämään kunkin eläimen fyysiset liikeradat hyökkäys- ja puolustustekniikoiksi.

Taisteluliikkeiden sijaan voit sovittaa voimaeläimesi ominaisuudet kung-fu -ajatuksella arkeesi. Kuinka leijona opettaa jälkeläisiään? Miten karhun tai perhosen ominaisuuksilla voisi suoriutua töistä, jne. Leiki rohkeasti näillä ajatuksilla sekä näkökulmilla ja etsi voimaeläimiesi tarjoama viisaus elämääsi.


Sinulla on myös mahdollisuus kutsua väliaikaisesti luoksesi jokin tietty voimaeläin, jonka ohjausta, voimia tai suojausta tarvitset juuri nyt elämääsi.

Tuntiessasi eri henkien ominaisuudet ja mieltymykset voit pyytää tätä tiettyä voimaeläintä lähestymään meditoimisen tai omien rituaaliesi avulla. Toiset mieltyvät tanssiin, toiset laulamiseen ja osa taas rummuttaa tai soittaa shamanistisesti. Myös voimaeläimelle suunnattu ylistys tai rukous voi toimia. Tärkeintä on, että muodostat oman tapasi työskennellä voimaeläimien kanssa.

Näiden villien ja vapaiden henkien energian tuntien niitä voi olla alkuun vaikea maanitella paikalle, mutta lempeän myötätuntonsa ansiosta eri henkioppaat tarjoavat meille aina apuaan, kun pyydämme ja kunhan niin on tarkoitettu korkeammaksi parhaaksemme.

Tiedä siis, että luonnonhenget ovat nyt liikkeellä, joten älä päästä tätä kevään tuomaa tilaisuutta käsistäsi. Pysähdy äiti maan voiman äärelle ja tarkkaile sen sekä sen lapsien elämää, kun ne leikkivät heräävässä luonnossa.

On aika syntyä uudelleen ja antaa kahden eri maailman kohdata toisensa jälleen.

-Kupari

Jaa artikkeli