tee_main

Pysähtyminen

Aina välillä sinusta voi tuntua, että selkeys on hukassa. Eteesi muodostunut ihana henkinen polku sekä johdatus tuntuu kadonneen ja vetäytyneen takaisin äitimaahan. On vaikea hahmottaa mistä on tullut ja mihin olikaan menossa. Olosi voi olla yhtä onneton kuin jos havahtuisit siihen, että seisot yhtäkkiä aivan yksin keskellä tuntematonta metsää.

Pääsi voi olla täynnä ihania luovia ideoita, arkisia asioita sekä ylipäätään kaikkea sekalaista ja tärkeää muistettavaa, mutta ongelmallista on, että nämä kaikki ainekset ovat solmussa keskenään. Kaikki tuntuu sekavalta etkä tiedä mistä alkaisit selvittämään tätä mieleesi kasautunutta sotkua, jonka kätköihin niin moni kultahipun kaltainen arvokas oivallus on uponnut.

Pyörittäessäsi perheesi arkea saatat havahtua siihen, että kaikki tukeutuvat sinuun. Johtajan tavoin teet päätökset ja vastaat kysymyksiin, joita lapsesi, puolisosi tai rakkaat lemmikkisi sinulle osoittavat. Yleisin kysymys, johon törmäät, koskee ruokaa ja päivän kuluessa eteenpäin huomaat miten aistisi virittyvät huomaamatta kireiksi kuin viulun kieli. Äänet tuntuvat voimistuvan, valot sattuvat silmiisi, ruoka on joko mautonta tai liian mausteista ja nenäsi havaitsee epämiellyttävän tuoksun leijailevan jostakin. Harmonia on poissa ja kotisi tuntuu huvipuistolta, jossa on aina kiire.


Energiatasosi voivat myös olla matalalla, on vaikea saada unta tai uppoutua syvään uneen ja jokainen pieni asia saattaa näyttää ja tuntua edessäsi suurelta, ylitsepääsemättömältä vuorelta. Ei kannata edes yrittää, en pysty, ei minusta ole siihen, ajatuksesi toteavat ja saavat sinut kömpimään sohvalle tai nopean ruuan pariin samalla, kun kadut sydämessäsi äänesi korottamista, kun jokin asia vaati sinulta jälleen huomioimista. Kuulostaako tutulta?

Välillä elämässä tulee eteen hektisiä kausia, mutta tärkeintä on itse pysäyttää kiire, kun se jatkuu liian pitkään tai kiihtyy liian kovaksi ja alkaa vaikuttaa kaikkien hyvinvointiin.

Alkuvuosi 2019 on ollut minulle ja perheelleni hyvin haastava. Rakensimme päivittäin kotisivuja, tutustuimme lapsemme kanssa päiväkotiin, sairastelimme ja elimme unettomuudessa, kirjoitin eri projekteja ja blogia, suunnittelin, tutkin, kuvasin, editoin ja loin videoita YouTubeen samalla, kun selvitimme muuttuneita Kelan asioita, talouttamme ja pyöritin sivutoimisesti kevytyrittäjyyttä.

Jokainen meistä kamppailee ja painii välillä oman arkensa keskellä omien haasteidensa parissa. Kiire ja velvollisuudet astuvat uudestaan ja uudestaan eteemme. Saamme usein taistella omasta ajasta, levosta sekä oman hyvinvointimme puolesta. Herkkyys ja henkisyys tuntuu vetäytyneen sekä eriytyneen meistä ja pelkäämme monesti yhteyden katkenneen kokonaan. Näin ei onneksi ole.

Havahduin itse maaliskuun puolivälissä siihen, miten epätasapainoiselta oloni ja oma mieleni lopulta tuntui. Väsymys ei helpottanut, hyvä ja terveellinen ruoka ei tuntunut tuovan muutosta, eikä liikuntakaan tuntunut helpottavan oloa. Luovuus ja inspiraatio takkuili, aivan kuin radiota kuunnellessa yhteys poukkoilisi ja rätisisi alinomaan. Päätin pysähtyä kunnolla tähän hetkeen ja paikkaan, keskittyä sekä pyytää apua ja neuvoa henkioppailtani.

”Ole muutos, jota etsit.” -Mahatma Gandhi

Peitin silmäni, tukin korvani ja asetuin istumaan ryhdikkäästi selkä seinää vasten. Keskityin rauhalliseen sekä syvään sisään ja ulos hengittämiseen. Kuuntelin hiljaisuutta sekä ilman virtaamista keuhkoihini ja kauhukseni huomasin nopeasti, miten ahdistavalta kaikki tämä tuntui. Sydämeni sykki nopeasti ja pelkäsin, että saisin paniikkikohtauksen, mutta jatkoin kuitenkin kurinalaisesti hengittämistä. Ymmärsin, että kehoni oli selvästi ylivirittyneessä tilassa ja sitä tuli rauhoittaa. Annoin myös mielessäni korkeille ja valon voimista koostuville hengille luvan tulla lähelleni ja kysyin mikä mielessäni on vialla? Miksi minusta tuntuu näin epätasapainoiselta?

Odotin vastausta ja pyrin pitämään mieleni tyhjänä. En ”kuullut” tai ”nähnyt” mielessäni mitään, mutta tunsin miten jokin hyvin hento ja korkea värähteinen energia asettui energiakenttääni ja toinen vierelleni. Annoin luvan parantaa itseäni, jos niin oli tarkoitus tapahtua ja samassa joku puhui mieleni sekä ajatusteni tasolla.  ”Paikalla on henkilääkäri/ kirurgi ja hän tutkii hermostoasi. Älä säikähdä tätä”, hoitajana toimiva opas kertoi.


Meediona olen totta kai tottunut kommunikointiin henkien kanssa, mutta tämänkertainen selkeys ja voimakas yhteys yllätti silti. On hyvin vaikea yrittää selittää tai edes todistaa miten mentaalinen ja subjektiivinen mediumismi toimii, mutta sitä voisi verrata siihen, kun yhtäkkiä jostakin nousee selittämättömästi mieleesi jokin ajatus, idea, sana, muisto, kuva jne. tai ajaudut voimakkaan inspiraation pauloihin ja luot siinä tilassa jotakin uutta sekä uskomatonta. (Palataan tähän aiheeseen tulevaisuudessa).

Kukaan ei pysty objektiivisesti todistamaan mistä nämä kaikki mielen ihmeet ovat peräisin, koska ne vain ilmestyvät tietoisuuteen. Moni sanoo, että aivot itse muodostavat nämä asiat ja toisten, kuten tunnetun psykiatrin Carl Jungin mukaan, yhteys ja dialogi muodostetaan piilotajuntaan ns. toisen minän kanssa. Meedio ja todella hyvän itsetuntemuksen omaava ihminen pystyy kuitenkin erottamaan milloin ajatukset ovat hänen itsensä muodostamia ja milloin ne ovat peräisin joltakin toiselta tietoisuudelta, koska dialogissa on mukana paljon muutakin subjektiivista.

”Täällä on hermoyhteys kytkeytynyt pois päältä. Yhdistän sen uudelleen, niin tilanne normalisoituu”. Paikalle saapunut henkilääkäri/ kirurgi sanoi. Kiitin nöyrästi ja anteeksipyydellen ylimääräistä vaivaa, jonka olin tälle hyvin pätevän tuntuiselle hengelle aiheuttanut. ”Olisit hiukan aikaisemmin voinut pysähtyä, niin tilanne ei olisi edennyt näin pahaksi. Näetkö sinistä väriä?” Henki jatkoi ja samassa näin välähdyksen otsachakrani kohdalla. Vastasin myöntävästi ja henki alkoi viimeistellä työtään.

Keskustelin tällä välin lisää hoitajana toimivan oppaan kanssa ja sain lyhyesti yhteyden myös tätiini, joka puhui jälleen mitä kauneimpia, rohkaisevampia ja lohduttavimpia asioita, jotka henkilökohtaisuuden vuoksi pidän vain itselläni.

Meditaation aikana tapahtui paljon muutakin, mutta lyhykäisyydessään sain ohjeita itseni hoitamiseen sekä parantamiseen. Minua hoitanut henkilääkäri painotti pysähtymisen tärkeyttä. ”Loppu viikon lepäät. Älä tee mitään töitä, vaikka se houkuttelisikin. Nyt menet keittämään itsellesi vihreää teetä ja sinun tulee meditoida päivittäin, että korjaamani hermoyhteys vahvistuu”, hän ohjeisti ennen kuin lähti. Voitte kuvitella miten kiltisti, kiitollisesti ja tunnollisesti olen tätä ohjeistusta noudattanut.

”Ole kärsivällinen itsesi kanssa. Henkisyys on herkkää kasvua pyhällä maalla. Et löydä upeampaa maaperää.” -Stephen Covey

Aukaistessani lopulta silmäni tuntui siltä kuin sumea linssi olisi nostettu pois katseeni tieltä ja ajatukseni virtasivat jälleen harmonisesti sekä rauhallisesti eteenpäin. Kaikki oli jälleen selkeää, kristallin kirkasta sekä harmonista. Oloni oli todella kevyt ja rauhallinen. Olin miltei jo ehtinyt unohtaa miltä normaali ja elinvoimainen olotila tuntui. Sydämessäni kyti kiitollisuus henkimaailmaa ja heidän taitojaan kohtaan.

Keitin itselleni vihreää teetä ja otin vielä hiukan rauhallista aikaa itsetutkiskeluun. Nostin itselleni oraakkelikortin ja se tietysti tuki loistavasti nykyistä tilannettani.


Sammakko edustaa veden elementtiä sekä selkeytymistä, puhdistumista ja parantamista. Sammakot ovat herkkiä ja ne ovat koko elämänsä sidoksissa veteen. Tästä johtuen ne tarvitsevat säännöllisesti puhdistautumista, parantumista ja uudistumista. Jos tunnistat itsessäsi taipumuksen ajautua ylitöiden suorittamiseen sekä itsesi näännyttämisen pariin, niin muista kahta kauheammin herkkyytesi ja siitä sekä itsestäsi huolehtimisen.

Kortti muistuttaa meitä veden voimasta. Tämä elementti kuvastaa tunnemaailmaamme ja kykyämme ilmaista itseämme. Vesi yhdistää meitä kaikkia, aivan kuten sade, lähteet, purot, joet, järvet ja meret yhdistävät maailmaamme. Kun vesi seisoo paikallaan, se pilaantuu, eteenpäin virratessaan se pysyy terveenä ja parantaa kaikkia, joita se matkan aikana koskettaa. Samalla periaatteella vesi kuvastaa myös luovuutta ja inspiraatiota. Voimme puhua virtaavasta flow- energiasta, joka kiteytyy voimakkaasti luovuuteen ja sen vapauttamiseen.

Vesi auttaa meitä puhdistumaan sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kyynelten muodossa se vapauttaa meitä pidätellyistä tunteista ja auttaa antamaan anteeksi. Sammakoita ei ole tarkoitettu kantamaan raskasta taakkaa, hypähdä siis veteen ja anna sen kannatella sekä hoitaa ja parantaa sinua.

Anna kaikkien tunteittesi virrata vapaasti, älä pidättele, salaa tai tuki energian virtausta itsessäsi ja sielussasi.


Kun pysähdyt aidosti tähän hetkeen ja paikkaan muodostat yhteyden uudelleen itseesi ja veteen sisälläsi. Samassa henkinen polku muodostuu jälleen selkeästi eteesi, ajatuksesi pysyvät järjestyksessä ja virtaavat rauhallisesti eteenpäin, sydämesi pysyy auki ja pystyt antamaan sekä vastaanottamaan rakkautta avoimesti. Ennen kaikkea sinulla on energiaa kohdata uusia haasteita, joita elämä ja kohtalonpolku tuo tulevaisuudessa eteesi.

Vettä ei pidättele mikään, se muodostaa aina uuden polun tai murtautuu sitä pidättelevistä esteistä. Näin sen henkinen virtaus vahvistuu ja voimistuu entisestään, kunnes lopulta se palaa takaisin kotiin, sulautuen jälleen yhteiseen alkulähteeseen.

-Kupari

Jaa artikkeli