heiluri

Heiluri

Moni henkisellä polulla kulkeva törmää ennemmin tai myöhemmin erilaisiin henkisiin työvälineisiin. Tunnetuimmat näistä ovat tarot- ja oraakkelikortit, heiluri sekä kivet ja kristallit, joista mm. kristallipallo koostuu. Vielä tänäkin päivänä kaikki nämä eri välineet ovat erilaisten leimojen ja tabujen vaikutuksen alla. Useimmiten niiden ajatellaan sisältävän synkkiä okkultistisia kirouksia tai mustan magian pimeitä voimia, jotka saattavat pahimmillaan vapauttaa suuren pahuuden meihin tai ympäröivään maailmamme. Toisaalta niitä pidetään taas silmän lumeena ja häikäilemättömänä keinona huijata rahaa hyväuskoisilta vanhuksilta.

Harva kuitenkaan ymmärtää, että todelliset mystiikan voimat ovat meissä itsessämme, mielessämme ja tahdonvoimassamme. Työvälineet ovat itsessään aina neutraaleja ja ne täyttyvät siitä voimasta, mitä kukin heijastaa itsestään ja sisimmästään ympärilleen, joko tietoisesti tai tietämättään.

Kun keskitymme tietoisesti sekä määrätietoisesti, me voimme suunnata nämä sisäiset voimamme eri työ- ja apuvälineisiin, jotka omalta osaltaan antavat tukea sekä näkökulmaa henkiselle polulle. Ne tarjoavat myös turvallisen sekä hallitun väylän yhteistyöhön henkien kanssa, kun harjoittelemme kanavointia henkimaailman kanssa.

Tässä blogissa syvennymme tällä kertaa heilurin käyttöön, koska sen hallinnasta on helpointa ja turvallisinta aloittaa itsetutkiskelu sekä henkisten työvälineiden käyttö psyykkisen tason mediumismissa.


Heiluri (Engl. Pendulum) on turvallinen sekä helppokäyttöinen henkinen työväline, joka tehostaa ja harjoituttaa tehokkaasti yhteyttä omaan intuitioosi sekä omaan alitajuntaasi (psyykkisen tason työskentely). Heilurin kautta voit saada selkeyttä mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja näkökulmaa eri tilanteisiin tai valintoihin, joita elämänpolullasi tulee vastaan.

Tämä työväline opettaa sinulle hallittua ja rauhallista työskentelyä itsesi sekä egosi kanssa ja se saattaa paljastaa sinulle uusia puolia itsestäsi tai psyykeestäsi. Heiluri poikkeaa muista työvälineistä siten, että se vastaa aina selkeästi ja suoraan: ”Kyllä”, ”Ei”, ”En ole varma” tai ”En ota kantaa”. Joskus pyörivä liike voi myös kertoa ”Mene taaksepäin” tai ”Mene eteenpäin”.

Heilurin voi ostaa tai sellaisen voi tehdä itse haluamistaan materiaaleista. Heiluriksi soveltuu mikä tahansa painoa tuova esine ja se kiinnitetään yleensä ketjuun tai lankaan. Kertakäyttöisesti kiinnitykseen voidaan käyttää myös hiusta, mutta sen (yleensä negatiivissävytteisen) symboliikan, mytologian ja mielleyhtymien kanssa tulee olla tarkkana, koska tämä vaikuttaa suoraan lopputulokseen sekä työskentelyyn. On siis erittäin tärkeää, että tätäkin työvälinettä valitessasi tai rakentaessasi tunnet iloa, innostusta, tyyneyttä, rentoutta sekä positiivisuutta. Tällöin valitset ja löydät juuri oikean ja sinulle sopivan heilurin.

”Voidaan ajatella, että sen antamat neuvot ja sen edustamat voimat ovat juuri niin hyväntahtoisia tai pahantahtoisia kuin sen käyttäjäkin, itse heiluri on täysin neutraali.” -Valkea Korppi.

Tässä videossa näet, miten rakensin itse itselleni oman heilurin:


Kuten kaikki henkiset työvälineet myös heiluri on hyvä ladata tai siunata hyvillä energioilla, että se vetäisi puoleensa enemmän positiivisuutta ja sen eri ilmentymiä. Tällöin eri työvälineet toimivat aina paremmin ja ne välittävät viestinsä selkeämmin, luotettavammin sekä varmemmin.

Jokaisella on oma tapansa ladata, suojata tai aloittaa henkinen työskentely työvälineiden kanssa. Kuuntele siis sydäntäsi ja muodosta itsellesi sopivat metodit. Rukous, lataava meditointihetki, pyyntö, loitsu, suitsuttelu tai eri elementtien käyttö ovat yleisiä maadoitus sekä suojaustekniikoita.

Aloittaessasi viimein harjoittelun, sinun tulee sopia vastauksista heilurisi kanssa. Kysy yksinkertaisesti: Mikä merkki on ”kyllä”? Mikä merkki on ”ei”? Jne. Itselläni vastaukset ilmenevät näin:

Pystysuuntainen liike = Ei

Vaakasuuntainen liike = Kyllä

Suunnan muuntelu = En ole varma

Paikallaan = En ota kantaa

Myötäpäivään pyöriminen = Mene eteenpäin

Vastapäivään pyöriminen = Palaa taaksepäin

Voit myös hankkia, tulostaa tai piirtää kartan heilurille. Tämä voi olla ympyrän tai puoliympyrän mallinen. Kartta voi auttaa heiluria vastaamaan yksityiskohtaisempiin kysymyksiin, kuten: Mikä chakrani tarvitsisi nyt huomiotani?


MUISTA! On tärkeää pyrkiä pitämään heiluria pitelevä käsi täysin paikallaan. Voit esimerkiksi tukea kyynärpääsi pöytää vasten tai ottaa sellaisen otteen heilurista, että kätesi on mahdollisimman rennosti. Olen huomannut, että sormien varassa heilurin roikottaminen on hyvin epävarmalta tuntuva ote ja suosin siksi alla olevassa kuvassa olevaa otetta.


Pitele heilurin ketjua sormiesi välissä kädessä, jota käytät enemmän. Muista myös mukava keskittymistä edistävä työskentelyasento, pysy rentona ja pyri pitämään mielesi meditatiivisessa tilassa eli zen-mäisen tyhjänä. Kynttilät ja kupponen teetä auttavat hyvän tunnelman luomisessa.

Lopulta, kun tiedät mitä mikäkin merkki tarkoittaa on hyvä vielä hiukan ”haastaa” heiluria. Tämä toimii ikään kuin lämmittelynä ja vielä viimeisenä varmistuksena, että liikeradat todella vastaavat todellisuutta. Kysy siis alkuun kysymyksiä, joihin tiedät jo vastauksen.

Kun olet valmis aloittamaan vakavan työskentelyn heilurisi kanssa, on hyvä muistaa käytöstavat. Lempeä, nöyrä ja kunnioittava tapa esittää kysymyksiä avaa alitajuntasi helpommin kuin komentava, painostava ja vaativa sävy.

Keskity kysymykseen ja esitä se selkeästi, joko ääneen tai mielessäsi. Tiedä, että heilurilla saattaa joskus olla hyvin eriävä näkökulma ja tästä johtuen sen vastaus saattaa vaikuttaa kummalliselta. Esimerkiksi jos kysyt: ”Pidänkö punaisesta väristä?” Heiluri saattaa hämmentyä ja pohtia: ”Minkä sävyisestä punaisesta puhumme? ” Muista siis mahdollisimman selkeät ja yksinkertaiset kysymykset. Itse myös pysäytän heilurin jokaisen kysymyksen jälkeen ja asetan sen näin tavallaan ”lähtöasentoon” seuraavaa kysymystä varten, mutta ei ole väärin antaa heilurin heilua työskentelyn ajan jatkuvasti vapaana, jos tämä tapa tuntuu sinusta enemmän oikealta.


”Monet haluavat palavasti tietää mihin heilurin toiminta perustuu ja voiko sen käyttäjä heilutella sitä tahtonsa mukaan. Erään teorian mukaan pienen pienet lihakset sormissa ovat kytköksissä aivojen motoriseen keskukseen, joka taas on kytköksissä alitajuntaan. Tämän teorian mukaan alitajuisella tasolla tapahtuvat mielenliikkeet vaikuttavat sormien lihasten toimintaan, jolloin heilurin käyttäjä alkaa heiluttaa heiluria tietämättään. Mikäli tämä teoria pitää paikkansa, heiluri todella on yhteydessä alitajuntaasi. Suunnitelmallinenkin heiluttelu on toki mahdollista. Tietenkin voit heilutella heiluria tietoisesti! Tällöin onkin olennaista miettiä, miksi ihmeessä käytät sitä lainkaan! Saamasi tieto tulee tietoiselta tasolta, eikä siten ole mitään mitä et tietäisi ilman heiluriakin. Jos heiluttelet heilurilla vastauksia, joita toivot saavasi, et tosiasiassa saa koko välineestä mitään hyötyä.” – Valkea Korppi

Joskus saatat tuntea, että heiluria liikuttaa jokin magneettinen voima. Tällöin työväline myös liikkuu luonnottoman voimakkaasti ja se saattaa vaihtaa suuntaa selkeästi kesken liikeradan. Keskittymisesi sekä välittämäsi energia (aura) on saavuttanut tällöin mahdollisesti yhteyden henkioppaaseesi ja psyykkisen tason työskentely on kohonnut mediaalisen tason työskentelyksi. Tässä tilassa voit saada vastauksia alitajuntasi sijaan suoraan henkimaailman tasolta ja vaikket itse toimisi suoraan meedion roolissa niin tässä tapauksessa heilurisi toimii.

Muista jälleen kunnioitus, käytöstavat ja se, että työskentelet aina suojattuna korkeiden valon voimien kanssa, jotka toimivat vain sinun parhaaksesi, kun esität kysymyksiä henkioppaille. Kuitenkin jos sinusta tuntuu jollain lailla epämiellyttävältä tai mieleesi hiipii pelkoa, jännitystä tai ahdistusta, niin on hyvä lopettaa heilurin käyttö siltä erää, koska henkioppaan sijaan paikalle on voinut eksyä harhaileva ja apua pyytävä kummitus, joka on huomannut mahdollisuuden tulla kuulluksi. Tällainen tilanne on kuitenkin hyvin harvinainen ja sen muodostuminen riippuu täysin siitä mitä työvälineen käyttäjä edustaa tai mitä henkisiä taitoja hän omaa luonnostaan.

Voit lopettaa työskentelyn heilurin kanssa, milloin vain haluat, kun sinusta siltä tuntuu ja on aina kohteliasta kiittää heiluria sen tarjoamasta avusta. Tulevaisuudessa kerron siitä, miten henkioppaan ja kummituksen pystyy erottamaan toinen toisistaan sekä miten harhailevan kummituksen pystyy ohjaamaan turvallisesti eteenpäin.


Heiluria kannattaa käyttää silloin, kun haluat selkeyttää omaa mieltäsi tai löytää vastauksia pohdintoihin sekä tuntemuksiin, joista et ole täysin varma. Aivan kuten jokaisen henkisen työvälineen kanssa on kuitenkin varottava sitä, ettei tule riippuvaiseksi tästäkään välineestä. Jos alkaa joka ikiseen asiaan kysymään näkökulmaa päivittäin on suuri vaara, että vastuu elämästäsi ja sen valinnoista on heilurin varassa. Muista siis aina kriittinen ajattelu, koska sinä olet lopulta itse vastuussa itsestäsi sekä valinnoistasi ja teoistasi tässä elämässä.

On myös eri asia tehdä tulkintaa itselleen kuin jollekin toiselle. Heiluri on poikkeuksellisen henkilökohtainen henkinen työväline ja on tosiaan hyvä ymmärtää, että se on itsessään aina neutraali. Mikäli siis pyydät jotakuta tulkitsemaan heilurilla sinulle tietoa muista, että vastaukset kumpuavat todennäköisimmin hänen alitajunnastaan, eivät työvälineestä, joka ilman kosketusta lepää elottomana paikallaan.

Toivottavasti sait runsaasti uusia vinkkejä heilurin käyttöön sekä sen kanssa työskentelyyn. Jokainen työväline on uniikki ja lisätietoja heilurin materiaalista kannattaa tiedustella sen myyjältä tai materiaalien tarjoajalta. Ostin uusimman obsidiaanista valmistetun heilurini alan ammattilaiselta Maire Seudulta. Käy tutustumassa hänen putiikkiinsa: Mairen putiikki.

Ihania ja taianomaisia työskentelyhetkiä henkisten työvälineiden kanssa <3

-Kupari

Jaa artikkeli